Građani na Kosovu sve nezadovoljniji institucijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani na Kosovu sve nezadovoljniji institucijama

KOSOVSKA MITROVICA -

Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) saopštio je danas da rezultati ispitivanja javnog mnjenja na Kosovu pokazuju opšti pad zadovoljstva građana radom ključnih izvršnih, zakonodavnih i pravosudnih institucija u pokrajini.

Ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da je političkim pravcem kojim se kreće Kosovo nezadovoljno oko 72 odsto ispitanika u odnosu na 59 odsto nezadovoljnih iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novembra prošle godine.

Nezadovoljstvo javnosti ekonomskim pravcem Kosova je veće i iznosi 79 procenata, a 80,5 odsto ispitanika smatra kosovsku vladu odgovornom za trenutnu ekonomsku situaciju u pokrajini.

Nezaposlenost i korupcija su najveći problemi po oceni ispitanika, a severni deo Kosova je i dalje jedna od glavnih tema rasprave u političkom životu Kosova, precizira se u izveštaju UNDP.

Rezultati istraživanja pokazuju da je većina građana (62 odsto) izjavila da se prema severnom delu Mitrovice treba ponašati isto kao i prema drugim delovima Kosova, a njih sledi 40 odsto onih koji podržavaju puno sprovođenje kosovskog Ustava Ahtisarijevog plana za severnu Mitrovicu.

Izveštaj UNDP zasnovan je na anketi "Puls javnosti" koja je sprovedena na uzorku od 1.280 ispitanika među kojima je bilo 230 Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosmet: Nezadovoljni Srbi, ali i Albanci

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2012

Vlastima i ekonomskom situacijom na Kosmetu više nego ikada nezadovoljni su i Srbi i Albanci, i pripadnici drugih zajednica, pokazuje najnovije ispitivanje javnog mnjenja koji je u aprilu 2012. godine obavio UNDP na Kosovu...- Nivo zadovoljstva radom vlade i premijera doživeo je najveći pad od 2007....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.