Gračanica dobila gradonačelnika

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2013, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica dobila gradonačelnika

Novoizabrani gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović, iz građanske inicijative "Srpska", preuzeo je dužnost od dosadašnjeg prvog čoveka te kosovske opštine Bojana Stojanovića, koji je bio izabran na listi Saveza kosovskih Srba (SKS).

Branimir Stojanović rekao je novinarima da će nova opštinska administracija raditi na poboljšanju komunalnih usluga, kao i na poboljšanju postojećeg stanja u prosveti i zdravstvu. On je istakao da će prvi zadatak novog rukovodstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << te opštine biti da se zabrani gradnja na poljoprivrednom zemljištu.

Pročitajte još: Stopirano formiranje vlasti na KiM: Zamolila EU

Na pitanje na koji način će formirati većinu u Skupštini opštine, jer ima svega devet odbornika, Stojanović je rekao da "Srpska" već sada ima većinu sa odbornicima Samostalne liberalne stranke koji su još u toku prvog kruga izbora za gradonačelnika obećali podršku toj listi.

On je, takođe, rekao da za donošenje "krupnih odluka", za koje je potrebna dvotrećinska većina, očekuje podršku svih odbornika, jer se radi o zajedničkom interesu svih Srba koji tamo žive.

Stojanović je izrazio očekivanje da će novi skupštinski saziv podržati formiranje Zajednice srpskih opština i sve druge važne odluke, jer je to u interesu stanovnika opštine Gračanica.

Primopredaja dužnosti održana je ispred jedne privatne zgrade u kojoj je funkcionisala dosadašnja opština. Novi gradonačelnik je rekao da će u novu zgradu, koja se gradi, nova administracija preći kada se otklone svi tehnički problemi nastali u toku gradnje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.