Gospodar Kosova: Imaćemo vojsku, hteli to Srbi ili ne

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gospodar Kosova": Imaćemo vojsku, hteli to Srbi ili ne

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, tvrdi da će Kosovske bezbednosne snage biti transformisane u vojsku do kraja ove godine.

- Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD i NATO. Ove godine će to biti učinjeno želi li to neko ili ne želi. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo na tome raditi - rekao je Veselji novinarima u pauzi sednice parlamenta.

Veselji, koga je srpski predsednik Vučić jednom nazvao "gospodarom Kosova", kaže da "Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mora da ojača" Kosovske bezbednosne snage i transforumiše ih u "Oružane snage Kosova".

- Radićemo na osnaživanju i povećanju budžeta za desetinu miliona - kazao je Veselji i dodao da će današnja sednica palamenta biti nastavljena, a naredna, na kojoj će biti paket zakona o transformaciji KBS, je zakazana za četvrtak, prenela je prištinska Gazeta Express.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja bojkotuju današnju sednicu, ali su najavili da će doći u četvrtak. Armend Zemaj, poslanik DSK, kaže da su u četvrtak na dnevnom redu važni zakoni i zato će doći.

- Razlozi su već poznati. Sednica sazvana za četvrtak ima važnije zakone koji se odnose na transformaciju KBS-a u vojsku. DSK će prisustvovati toj sednici - rekao je on, prenela je Koha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.