Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Rakić: Ni Albancima nije u interesu da ga zastupaju oni koji zagovaraju nasilje

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić ocenio je danas povodom pretnji lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da "ni albanskom narodu nije u interesu da ga zastupaju oni koji zagovaraju mržnju i nasilje" i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje na pretnje albanskih lidera koje ne doprinose stabilnosti Kosova i Metohije.

"Izjava Ramuša Haradinaja, nekadašnjeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova, zapravo njegova pretnja upućena srpskom premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Aleksandru Vučiću da se 'ne igra sa Albacima' i da se 'ne kači sa njim'", samo je nastavak pretnji koje Haradinaj upućuje Srbima i Vučiću, naveo je Rakić u saopštenju.

On je naveo da je "donekle i očekivano" da pojedini albanski lideri ne žele da prihvate politiku mira i stabilnosti, koju prema njegovim rečima zastupa Vučić, ali da zabrinjava ćutanje predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i ćutanje čitave Evropske unije.

"Smatram, da bi međunarodna zajednica konačno morala da odreaguje na evidentne pretnje ne samo Ramuša Haradinaja, već i ostalih albanskih lidera koje svakako ne doprinose stabilnosti ionako nestabilne situacije na Kosovu i Metohiji", naveo je Rakić.

On je dodao da je Haradinaj u Francuskoj pretio ratom sa Srbijom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu i Metohiji ako sud u Kolmaru odluči da ga izruči Srbiji na osnovu Interpolove poternice, a da sa pretnjama premijeru Srbije nastavlja i od kada je na slobodi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

RAKIĆ: Ni Albancima nije u interesu da ih zastupaju oni koji zagovaraju mržnju i nasilje

Izvor: Kurir, 04.Maj.2017

..."Izjava Ramuša Haradinaja, nekadašnjeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova, zapravo njegova pretnja upućena srpskom premijeru Aleksandru Vučiću da se 'ne igra sa Albacima' i da se 'ne kači sa njim'", samo je nastavak pretnji koje Haradinaj upućuje Srbima i Vučiću, naveo je Rakić u saopštenju..On...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.