Google vratio Dečane gde im je mesto

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google "vratio" Dečane gde im je mesto

Na Google mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Manastir Visoki Dečani

Tokom jučerašnjeg dana manastir je na Google mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi Google mapa ukuca "manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na lokaciju kod Peći.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Takođe su vraćene i fotografije manastira.

Манастир Високи Дечани је избрисан са Гугл-мапа и "премештен" је на локацију поред Лесковце. Све фотке су избрисане. pic.twitter.com/hJBFbBHgPf

— Sava Janjic (@SavaJanjic) July 23, 2016

 Na ovu grešku juče je upozorio na Twitteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.

On je uputio i molbu svim ljudima dobre volje da pišu Googlu (opcija feedback, Google maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Google mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture", napisao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.