Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glogovac: Učesnici gađali jajima policiju, jedan policajac zaplakao (VIDEO)

U Glogovcu je danas održan protest učenika srednje škole i predstavnika civilnog društva protiv seksualnog zlostavljanja maloletnice iz Glogovca od strane njenog profesora i pripadnika Policije Kosova. Jednan od pripadnika Policije Kosova koji su obezbeđivali protest je, tokom protesta, zaplakao.

Jedan od najstarijih pripadnika policije nije uspeo da se uzdrži, pa je zaplakao, na šta su reagovali nekoliko učesnika protesta koji su ga redom grlili i tešili.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Glogovcu je danas održan protest učenika srednje škole i predstavnika civilnog društva protiv seksualnog zlostavljanja maloletnice iz Glogovca od strane njenog profesora i pripadnika Policije Kosova.

Do gađanja jajima je došlo pošto se policija nije povukla dva koraka nazad kao odgovor na zahtev učesnika protesta da se nataj način ograde od ponašanja njihovog kolege.

Jedan od organizatora protesta je pozvao učesnike da ne gađaju policiju jer je protest organizovan zajedno sa policijom.

Moto protesta u Glogovcu je bio „ Za nastavu, ne silovanju“.

Policijski inspektorat Kosova objavio je da je uhapsio Veseljija (50), koji je zamenik šefa istrage u policijskoj stanici u Glogovcu, jer se sumnja da je više od dve godine imao seksualne odnose i zlostavljao maloletnicu mlađu od 16 godina, koja je došla u policiju da prijavi da je seksualno zlostavlja njen profesor.

Portal Insajderi je javio da sumnja se da je Veselji naterao maloletnicu na abortus koji je izvršen u ordinaciji jednog ginekologa u Prištini. U odbranu tog lekara danas je izašlo Udruženje ginekologa Kosova koje tvrdi da je abortus izveden na osnovu zakonskih odredbi i da je u vreme intervencije devojka imala više od 18 godina.

Taj događaj je izazvao brojne reakcije na Kosovu, a reagovali su i najviši zvaničnici, dok je trenutno u toku vanredna sednica Skupštine Kosova na ovu temu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.