Gašić: Učinićemo sve...

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 10:16

Gašić: Učinićemo sve...

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić upozorio je da je situacija za Srbe na Kosovu i Metohiji veoma teška.

On je poručio i da će Beograd učiniti sve da sačuva mir i zaštiti narod.

"Odgovorna politika dijaloga i kompromisa koju vode predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije je poruka mira i stabilnosti i učinićemo sve da naš narod u južnoj srpskoj pokrajini bude bezbedan", rekao je Gašić u intervjuu za "Kurir".

"Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće dozvoliti da iko proteruje njen narod s njegovog vekovnog ognjišta na prostoru KiM. Istrajni smo i nepokolebljivi da obezbedimo bolji i sigurniji život svim našim građanima", rekao je Gašić i poručio da Vlada Srbije i sve njene institucije neće prestati "sve dok se ne izbore za pravdu i prava srpskog naroda".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u potpunosti spremno da zaštiti sve građane Srbije i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost, rekao je on i dodao da je jedan od prioriteta MUP-a da se ljudi osećaju bezbedno i sigurno u svojoj zemlji i da se intenzivno radi na tome da se poveća poverenje u policiju.

"Dajemo sve od sebe da sačuvamo mir, ali nećemo dozvoliti dalje maltretiranje i ugrožavanje pripadnika srpskog naroda samo zato što su Srbi... Aktivno pratimo dešavanja, spremni smo da adekvatno reagujemo i zaštitimo naš narod", poručio je Gašić.

Kada je reč o zahtevu za njegovu ostavku zbog tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu i okolini, Gašić kaže da smo svi odgovorni. "I vi, i ja, i svaki član našeg društva", rekao je on i dodao da sa mesta na kome je može da učini da se građani, deca, roditelji, svaki građanin Srbije oseća bezbedno i sigurno.

"Video sam mnogo toga, ali tragedije koje su se dogodile su prevazišle sva dosadašnja iskustva i očekivanja", rekao je Gašić.

"Prizori koje sam video 3. maja u školi i odmah potom 4. maja u Mladenovcu zauvek će ostati duboko urezani i mojoj glavi i boleće me dok sam živ."

Nas je ove godine zadesilo sve najgore što je moglo, ali je država pokazala da je snažna, odgovorna i spremna da odmah reaguje i sve svoje resurse usmeri na povećanje sigurnosti građana, rekao je on, a prenosi Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.