Gajić (Narodna stranka): Hapšenje Zlatanovića pokušaj režima da spreči narodni bunt ...

Izvor: Beta, 22.Feb.2023, 17:39

Gajić (Narodna stranka): Hapšenje Zlatanovića pokušaj režima da spreči narodni bunt ...

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je urednik portala Srbin.info Dejan Petar Zlatanović uhapšen pod lažnom optužbom da je hteo svrgavanje s vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer režim deluje preventivno i pokušava da spreči "narodni bunt protiv konačne izdaje" na Kosovu i Metohiji.Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Gajić je za portal Srbin.info rekao da je "to zabrinjavajuće jer pokazuje da vlast sprema izdaju i zato sada preti represijom"."Režim šalje poruku da će biti sankcionisano i samo postavljanje pitanja izdaje, dok sa druge strane državni vrh klizi u direktnu veleizdaju koja je, po shvatanju vlasti, u skladu sa ustavnim uređenjem", rekao je Gajić.Gajić je dodao da na osnovu hapšenja Zlatanovića i skupa održanog na Sretenje, 15. februara, vlast zabranjuje nove skupove, što joj i bio cilj."Vratili smo se najmanje 40 godina unazad. U krivičnoj prijavi protiv Zlatanovića su staljinističke formulacije i zabrinjavajuće je da neko pod ovakvim optužbama za stvar koja ne bi mogla da se podvede ni pod prekršaj bude podvrgnut krivičnom postupku i da odgovara za krivično delo ugrožavanja ustavnog uređenja i da mu u tom postupku bude određen pritvor", rekao je Gajić.Istakao je da izjava koja se Zlatanoviću stavlja na teret "faktički ne ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Bezbednosna situacija na Kosovu izazovna, složena i vrlo teška

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Feb.2023, 09:49

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji, svega nekoliko dana pred susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, vrlo teška.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.