GUBIMO VREME! Šef prvredne komore lažne države osudio poteze Kurtija i navodi da moraju da se oslobode tog tereta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 07:43

"GUBIMO VREME!" Šef prvredne komore lažne države osudio poteze Kurtija i navodi da moraju da se "oslobode tog tereta"

Predsednik privredne komore tzv. Kosova Ljuljzim Rafuna, izjavio je da je zabrana uvoza robe iz centralne Srbije nanela štetu privredi na KiM.

On je naveo da je zabrana uvoza donela dodatne troškove privrednim subjektima na KiM.

- Privrednici nisu obavešteni, zahtev Privredne komore Kosova je da pre donošenja takve odluke treba konsultovati preduzeća, jer nedostaje javno-privatni dijalog sa vladom Kosova. Moramo da budemo obavešteni unapred, da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priliku da se pripremimo za poslovanje u korist građana - istakao je Rafuna za Ekomiju onlajn.

On je ocenio da zabrana nije dobra jer, zajedno sa nasiljem nad vojnicima Kfora, šalje lošu poruku potencijalnim stranim investitorima.

Rafuna je naveo da dijalog Beograda i Prištine ''drži Kosovo kao taoce'', i da predstavlja težak teret.

- Potrebno nam je što više uspešnih priča o Kosovu. Otvorene teme koje imamo sa Srbijom moramo da zatvorimo što pre, moramo da se oslobodimo tog tereta i da se koncentrišemo na ekonomski razvoj zemlje. Dijalog sa Srbijom drži nas kao taoce, gubimo vreme i dve godine niko ne priča o ekonomiji, zdravstvu i vladavini prava. Mi smo koncentrisani na dijalog, tako da ovaj status Kosova najmanje odgovara Kosovu - rekao je Rafuna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.