Francuska odbila zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska odbila zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru odbilo je danas zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, kojeg traži srpsko tužilaštvo traži zbog ratnih zločina na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine, te mu je ukinulo meru zabrane napuštanja teritorije Francuske.

Sud je dao negativno mišljenje povodom zahteva srpskih vlasti za njegovo izručenje, navodi se u saopštenju Apealaciong suda u Kolmaru.

Dodaje se da francuski javni tužilac ima pravo da u roku od pet dana uloži žalbu Vrhovnom kasacionom sudu Francuske.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HITNA SEDNICA Vlade zbog oslobađanja Haradinaja

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2017

Premijer Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sednicu Vlade Srbije. Tema sednice biće puštanje Ramuša Haradinaja na slobodu...Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru odbilo je danas zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, kojeg srpsko tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu i Metohiji 1998....

Nastavak na Telegraf.rs...

Kandić: Srbija ponovo kompromitovana

Izvor: Beta, 27.Apr.2017

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je danas da je odluka francuskog suda da oslobodi Ramuša Haradinaja očekivana i da je Srbija dokaze protiv jednog od bivših komandanata OVK trebalo da dostavi Specijalnom sudu za ratne zločine OVK na Kosovu.Nataša Kandić je za agenciju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.