Fon Kramon: Vlada Kosova ima predlog za primenu sporazuma o ZSO

Izvor: B92, 01.Jun.2022, 09:28

Fon Kramon: Vlada Kosova ima predlog za primenu sporazuma o ZSO

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Vlada Kosova ima predlog za primenu sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom.

Fon Kramon je ovo rekla u intervjuu za KTV i navela da "nije bilo mudro protivljenje Kosova Zajednici". Takođe je rekla da Vlada Kosova može da iznese svoj predlog za Zajednicu, "što bi bilo dobro".

Nemačka poslanica je prilikom intervjua iznela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i detalje razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navevši da je od njega tražila da prekine sa kampanjom otpriznavanja nezavisnosti Kosova.

Nemačka poslanica je i kritikovala Vladu Kosova zbog apliciranja za Savet Evrope, ali i navela da će preduzeti niz aktivnosti u Francuskoj, kako bi Kosovo dobilo viznu liberalizaciju.

"Potrebno je više volje obe strane uključene u dijalog. Ono što sam čula od partnera u Berlinu, Briselu i Vašingtonu je skepticizam Kosova u ovom procesu. Ne znam da li se to radi da bi se udovoljilo građanima zemlje, zbog čega bi mi bilo žao. Zaista želim da vidim da postoji volja za kompromisom i da završimo ovaj proces. Nije dobro da svi projekti budu taoci zbog dijaloga", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fon Kramon: U Prištini imaju predlog za ZSO

Izvor: RTS, 01.Jun.2022

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Vlada u Prištini ima predlog za primenu sporazuma o Zajednici srpskih opština, ocenivši da se radi o dobrom potezu, ne iznoseći detalje predloga. . "Mislim da je ono što sam čula, da se to menja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.