File pozvao Prištinu da bude konstruktivna

Izvor: Blic, 13.Nov.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File pozvao Prištinu da bude konstruktivna

Evropski komesar za proširenje Štefan File, u razgovoru sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, pozvao je Prištinu da nastavi sa konstruktivnim naporima za normalizaciju odnosa sa Beogradom u okviru dijaloga pod okriljem visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, saopšteno je večeras iz Fileovog kabineta.

Komesar i Hodžaj su razgovarali o tekućoj situaciji na Kosovu nakon prvog kruga lokalnih izbora.

File je izrazio zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dosadašnjim tokom pregovora o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Kosovom, i potvrdio stav Komisije da ti pregovori treba da se završe do proleća 2014, navedeno je u saopštenju za medije iz kabineta evropskog komesara za proširenje.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PR: Podrška Slovačke na putu ka EU

Izvor: B92, 14.Nov.2013, 21:16

Priština -- Vicepremijer Slovačke Miroslav Lajčak je tokom susreta s kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem potvrdio podršku Slovačke evropskom putu Kosova ...Slovačka je, podsećamo, jedna od pet zemalja članica EU koje nisu priznale Kosovo...Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.