File: SSP za Kosovo polovinom 2014.

Izvor: B92, 18.Jul.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: SSP za Kosovo polovinom 2014.

Priština -- Komesar za proširenje EU Štefan File izjavio je u Prištini da Kosovo proces Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) može da okonča na proleće 2014.

File je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Hašim Tačijem kazao da je dodeljivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosovu zaslužena nagrada za veliki posao koji su institucije Kosova uradile.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, zemlje članice EU su bile jedinstvene kada su odlučile da odobre početak pregovora o SSP-u sa Kosovom.

Ovom odlukom je, naveo je File, Kosovo definitivno ušlo u agendu integracije i učlanjenja za članstvo u EU.

"Sada treba početi sa kvalitetnim pregovorima. Pripremamo predlog Sporazuma o kojem ćemo zajedno raspravljati. Posle letnjih odmora imaćemo da raspravimo i teška pitanja i pronađemo rešenja za njih, ali ne sumnjam da ćemo to zajedno postići“, rekao je evropski komesar.

File je pohvalio konstruktivnu poziciju Prištine u razgovorima sa Beogradom.

Posle susreta sa Tačijem, File je govorio na posebnoj sednici Skupštine Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Proces SSP za Kosovo na proleće 2014. godine"

Izvor: Akter, 18.Jul.2013

Štefan File izjavio da Kosovo proces Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju može da se okonča na proleće sledeće godine

Nastavak na Akter...

File: Kosovo doživelo seizmičke promene, Sporazum o pridruživanju moguć na proleće

Izvor: Blic, 19.Jul.2013, 11:16

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je u Prištini da, ukoliko ispuni svoje domaće zadatke, može očekivati na proleće 2014. godine potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prenosi danas prištinska štampa...- Morate imati vizije i hrabrosti da unapredite zakonodavstvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.