Fejt: Hapsiti Srbe na barikadama

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Hapsiti Srbe na barikadama

Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu i Metohiji Piter Fejt izjavio je da bi model za dugoročno rešenje problema na severu Kosmeta moglo da bude slično onom koje je primenjeno u Kataloniji u Španiji. On je predstavnicima Euleksa poručio da b trebalo da hapse Srbe, i na taj način odblokiraju puteve na kojima se postavljaju barikade.

"U Španiji imamo Kataloniju - ona je deo Španije, ali sa mnogo autonomije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Fejt u izjavi za "Eurobserver".

Fejt nije želeo da daje više detalja o tome da li se planira da se ide dalje od Ahtisarijevog plana i koliko su zemlje članice MCK spremne da podrže takav predlog.

Koha ditore prenosi izjavu Fejta da novostvorena situacija na severu Kosova i Metohije posle ubistva policajca Envera Zumberija može da se iskoristi za promene.

"Nema mnogo izgleda da se vratimo na situaciju koja je bila pre 25. Jula. Nešto se zauvek promenilo", kazao je Fejt.

On je pohvalio kosmetske Albance što su pokazali uzdržanost tokom događaja od jula ove godine na severu pokrajine. Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosometu poručio je Euleks da "podigne aktivnost na severu.

"Ima potrebe da se dogode hapšenja - da se ljudi uklone sa puteva i hapse", rekao je on.

Fejt je ocenio i da Srbija, koja stremi učlanjenju u Evropsku uniju treba da iskoristi svoj uticaj na građane na severu i da ih pozove da doprinesu miru.

"Ne možemo tolerisati da novi kandidat za članstvo u EU sa sobom dovede jedan zamrznut sukob. Ne možmeo imati obe stvari i kandidata koji ide napred i istovremeno da drži za vrat sever Kosova. Taj je osećaj sada prisutan kod jednog broja članica EU", kazao je Fejt.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Fejt: Hapsiti Srbe na barikadama

Izvor: TvojPortal.com, 10.Sep.2011

/vesti online/ Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu i Metohiji Piter Fejt izjavio je da bi model za dugoročno rešenje problema na severu Kosmeta moglo da bude slično onom koje je primenjeno u Kataloniji u Španiji. On je predstavnicima Euleksa poručio da b trebalo da hapse Srbe, i na taj...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.