Federiči: Bolja bezbednost pravoslavnih verskih objekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 10:18

Federiči: Bolja bezbednost pravoslavnih verskih objekata

Komandant Kfora Franko Federiči, izjavio je danas da je bezbednost pravoslavnih verskih objekata na Kosovu mnogo bolja nego što je bila u prošlosti i da Kfor danas obezbeđuje samo manastir Visoki Dečani.

Za KTV, on je naveo da su neke druge lokacije pod zaštitom kosovske policije, dok neke uopšte ne zahtevaju nikakvu zaštitu.

"Mislim da je ovo veoma važan pokazatelj da je situacija mnogo bolja nego ranije, ali svakako verujemo i verujem da su svi verski spomenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kulturno nasleđe dragoceni za sve ljude koji žive na Kosovu", rekao je general Federiči.

Dodao je i da se situacija s manastirom Visoki Dečani malo razlikuje od situacije s drugim verskim lokalitetima.

"Ostaju nerešena još dva pitanja na tom polju, i verujem da je i bez rešavanja ova dva pitanja važno da Kfor održi svoj trenutni položaj", rekao je Federiči, aludirajući na zonu bezbednosti i odluku Ustavnog suda Kosova da se manastiru vrati njegovo zemljište.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Federiči: Bezbednosna situacija na KiM je stabilana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021

Komandant KFOR-a general-major Franko Federiči smatra da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji stabilna, a kao najveću pretnju po stabilnost pokrajine vidi upotrebu grube retorike i štetnih narativa...Bezbednosna situacija na Kosovu je stabilna, a najveća bezbednosna pretnja po stabilnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.