Evropski pregovori uslov da Srbi na Kosovu ne izgube sve

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski pregovori uslov da Srbi na Kosovu ne izgube sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Alpbahu da svi oni političari u zemlji koji misle da će doneti bolja rešenja za Srbiju tako što će je ostaviti bez napretka u evropskim pregovorima, treba da znaju da će tako izgubiti sve, da će Srbi na Kosovu ostati bez ičega a Srbija bez dobre pespektive kakvu ima danas.

- Svi ti koji misle da će doneti bolja rešenja Srbiji tako što će Srbiju da ostave bez napretka u evropskim pregovorima - niko neće reći odmah ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti izolovani, ali polako ali sigurno će investitori prestati da dolaze i imaćemo manji rast u budućnosti ukoliko ne budemo rešavali svoje probleme.Ti ljudi moraju da preuzmu odgovornost na sebe - poručio je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima.

- Ako ćete da kažete Srbima: ''Ne damo ništa'', onda prvo recite Srbima da neće da dobiju ništa u budućnosti i da ono što danas mogu da dobiju - da će u budućnosti da izgube. Ja sam to rekao svim crkvenim velikodostojnicima i svima drugima - dodao je on.

Vučić kaže da je godinama radio na ovome, borio se za to da nešto više od onoga što smo imali,

rekao bih i čak značajno više, možemo da budemo u prilici da dobijemo.

- Vi kažete - nećemo, to nije dovoljno, dobićemo mnogo više. Ja kažem izgubićete sve. Izgubićete takvim ponašanjem sve. Govorim o političarima, sad više nije pitanje stava crkve. Nemojte da se vadite na crkvu, nego recite. A ja vam kažem izgubićete sve. I Srbi neće dobiti ništa na Kosovu - upozorava on.

Dodaje da će Srbija da izgubi godine i godine, još mnogo mladih generacija, njihovu budućnost, budućnost svoje dece.

- Ali ako tako bude, nema problema, ja ću prihvatiti volju naroda.Možda će mi lično biti i lakše, a to što je to loše za budućnost naše zemlje - onda neka ti drugi objašnjavaju kada se budu suočili sa činjenicama za dve-tri godine, zašto su se tako ponašali i zašto im je vlast i lični novac u njihovim džepovima bio ispred istine i zašto im je licemerje bilo glavna vodilja u političkom delovanju, a ne dobrobit sopstvenog naroda - ističe on.

On će se, kako kaže, boriti za interese našeg naroda.

- Ne želim da Srbi na KiM ostanu bez ičega - zaključio je Vučić..

- Ukoliko, kako su ih do juče vodili i kako bi i sutra da ih vode, ne samo da ćemo tu da ostanemo bez ičega nego Srbija neće imati onako dobru i izvanrednu perspektivu kakvu ima danas - zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.