Evropske igre za Srbiju

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske igre za Srbiju

Srbija se našla u evropskim igrama vezanim za normalizaciju odnosa sa Kosovom, pa je ceo proces otvaranja poglavlja ispolitizovan

To je rekao ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak i dodao da je neozbiljno što je prošlo dve godine od otvaranja pregovora do otvaranja pregovaračkih poglavlja i ne doprinosi kredibilitetu Evrope.

U Slovačkoj ne postoji nikakav i ničiji zahtev za priznanjem Kosova. Pratimo dijalog u Briselu, ali ne trgujemo tim pitanjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao je Lajčak za Politiku.

Lajčak je rekao da se, posle napada u Parizu, ne može govoriti o stabilnoj Evropi i nestabilnom Balkanu.

Balkan jeste osetljiv, ali njegovi lideri se redovno sastaju, razgovaraju o investicijama i infrastrukturi, rekao je Lajčak i napomenuo da nema bezbednosnih rizika i da Balkan nije bure baruta u smislu da je druga civilizacija  kultura.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.