Evropska komisija: Rok za registraciju tablica ističe za tri dana, nadamo se rešenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2022, 14:06

Evropska komisija: Rok za registraciju tablica ističe za tri dana, nadamo se rešenju

Evropska komisija ponovo je danas pozvala na smirenost, kada je u pitanju sprovođenje odluke o promeni registarskih tablica na Kosovu i Metohiji, čiji rok ističe 1. novembra.

Portparol EK Erik Mamer je rekao da je situacija veoma ozbiljna, dodajući da se ovoj temi razgovara već dugo.

"Hoću da podsetim da je predsednica fon der Lajen, koja je juče bila na Kosovu, zatražila od svih strana da nastave da pregovaraju u okviru dijaloga koji je u toku. Naša pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da sve strane, uz pomoći pretstavnika Miroslava Lajčaka, treba da rade i da nađu odgovarajuće rešenje", kaže Mamer.

Nabila Masrali, takođe portparol Evropske komisije, kaže da zna da rok ističe za tri dana ali navodi da, "uvek ima nade".

Podseća na jučerašnje izjave portparola EU Petra Stana, koji je naglasio da Unija radi na sprečavanju koraka koji vode ka eskalaciji i novog talasa nasilja.

On je dodao i da bi obe strane trebalo da ostvare potreban napredak u dijalogu i normalizaciji odnosa. "Eskalacija je u suprotnosti sa interesima građana i Srbije i Kosova i njihov prioritet je približavanje Uniji", rekao je juče Stano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.