Evropska akcija?! Albanci najavljuju otvaranje granica sa Kosovom!

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2017, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska akcija?! Albanci najavljuju "otvaranje granica" sa Kosovom!

Pandeli Majko, albanski ministar za Albance van granice pozvao je kosovske vlasti na "otvaranje granica", već od 1. januara 2018. godine.

On je ovaj potez nazvao "evropskom akcijom".

Prištinski mediji preneli su da je Majko, bivši premijer Albanije u vreme NATO bombardovanja Srbije, u subotu je na forumu "govorio u ime aktuelnog predsednika vlade Albanije Edija Rame".

FOTO: Defense.gov, Majko Pandeli (desno)

Majko je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 1999. godine "kada je Albanija otvorila granice kosovskim Albancima, niko iz sveta nije pitao za pasoše i da ni sada nema potrebe za dokumentima".

"Mi, Albanci, sa druge strane radujemo se otvaranju granice do januara 2018. Izvedimo ovu evropsku akciju", poručio je Majko.

"Koha" navodi da je njegov govor pozdravljen ovacijama okupljenih u sali i dodaje da su se skupu obratili i kosovski premijer i predsednik Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

FOTO: TANJUG/ KABINET HASIMA TACIJA

Podsetimo, mediji su danas objavili da kosovske vlasti planiraju da, ukoliko ne budu napredovali u međunarodnom pogledu, iduće godine održe referendum o pripajanju "matici" Albaniji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.