Evropa mora da osudi zločine Srba na Kosovu

Izvor: B92, 08.Dec.2020, 00:25

"Evropa mora da osudi zločine Srba na Kosovu"

Priština -- Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je Evropu da osudi zločine koje su počinile srpske snage na Kosovu.

Na Fejsbuku je napisao da se Srbija mora osloboditi svoje prošlosti, priznati zločine, kazniti krivce i priznati Kosovo.

"Evropa mora da insistira na kažnjavanju političara koji su bili deo srpske vlade koja je naredila genocidne zločine, a sama Srbija se mora osloboditi svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlosti, priznati zločine, kazniti krivce i priznati Kosovo, ako zaista želimo da Balkan napreduje u Evropu, a ne da uvek imamo teskobu i neizvesnost budućnosti“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Takođe je pomenuo iskopavanja izvršena u Kiževaku kod Raške, gde su pronađeni ostaci tela sahranjenih od strane srpskih snaga.

U vezi sa pristupom Srba Kosovu, Kurti kaže da to znači da nisu odustali od projekta koji je izazvao genocid.

U vezi sa ovim događajem, Kurti je podsetio na Vilija Branta, nemačkog političara koji je kleknuo ispred spomen-obeležja žrtvama, izvinjavajući se za zločine Nemaca tokom Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.