Evo šta se desilo samo NEKOLIKO MINUTA PRE nego što je počela sednica SB UN o Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta se desilo samo NEKOLIKO MINUTA PRE nego što je počela sednica SB UN o Kosovu

Karel van Osterom, predstavnik Holandije pročitao je nekoliko minuta pre početka sednice saopštenje o Kosovu kojem je izneta tvrdnja da je formiranje tzv. kosovske vojske "suvereno pravo Prištine"

Van Osterom je zajedničko saopštenje Belgije, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Poljske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva - EU8 - objavio i na Tviteru.

Završena sednica Saveta bezbednosti UN: VUČIĆ RASTURIO TAČIJA! VELIKA POBEDA SRBIJE! (VIDEO)

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Želeli bismo da podvučemo da je sveobuhvatni i pravno obavezujući sporazum o normalizaciji od ključne važnosti za napredovanje Srbije i (tzv.) Kosova na njihovim evropskim putevima. Početak procesa tranzicije (tzv.) Kosovskih bezbednosnih snaga je suvereno pravo (tzv.) Kosova. Svesni smo njegove posvećenosti na postepenom transformisanju sopstvenih bezbednosnih snaga, u bliskoj koordinaciji sa NATO i njegovim partnerima - navodi se u saopštenju.

This afternoon, #UNSC had a briefing on #Kosovo. #KingdomNL focused on the sovereignty of Kosovo, the current tensions & the need for resumption of the EU-facilitated dialogue.

Full statement: https://t.co/75jwjgo2DI pic.twitter.com/qLpiPq8sAI

— Netherlands at UN (@NLatUN) December 17, 2018

U njemu EU8 "pozivaju prištinske vlasti da tranziciju tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u narednih deset godina učine transparentnim i inkluzivnim procesom koji povezuje sve zajednice i da izbegnu bilo kakav štetni uticaj na dijalog Beograda i Prištine".

Ove države su stale uz Srbiju! Pogledajte ko je rekao NE tzv. Vojsci Kosova i podržao ISTINU

"Takođe naglašavamo potrebu zadržavanja postojećih aranžmana sa KFOR koji se tiču razmeštanja Kosovskih bezbednosnih snaga na severu zemlje. Skoro dve decenije nakon usvajanja Rezolucije 1244 i deset godina nakon kosovskog proglašenja nezavisnosti, pred Beogradom i Prištinom je i dalje da se dogovore oko mnogih aspekata njihovog budućeg odnosa u okvirima sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji", piše u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju SB UN takođe pomenuo da je saopštenje ovih zemalja stiglo neposredno pre početka sednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.