Euleks:Istraga o neredima na Kosovu

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks:Istraga o neredima na Kosovu

Priština -- Šef Euleksa Gzavije de Marnjak kaže da je ta misija započela istragu o paljenju Jarinja, ubistvu pripadnika KP-a i delima počinjenim prošle dve nedelje.

Marnjak je dodao da je Euleks na severu Kosova pojačala policijske patrole.

"To je prioritet Euleksa. Nasilje je neprihvatljivo i mi radimo na tome da počinioce privedemo pred lice pravde", rekao je Marnjak u razgovoru s ministrom spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nemačke Gvidom Vesterveleom, tokom zajedničke posete punktu Jarinje na severu Kosova.

Sa njima u poseti punktu Jarinje bio je i komandant Kfora Erhard Biler.

Marnjak i Biler su, navodi se u saopštenju Euleksa, upoznali Vestervelea i sa trenutnom situacijom i aktivnostima koje Kfor i Euleks preduzimaju radi smanjivanja napetosti i osnaživanja vladavine prava na severu Kosova.

"Zahvalan sam na podršci koju Ministar Vestervele i Nemačka pružaju Euleksu. Imao sam priliku da upoznam ministra sa našim aktivnostima koje sprovodimo na prelazu i na severu Kosova. Mi sarađujemo sa Kforom da bi smanjili tenzije i krenuli napred. Pojačali smo naše policijske patrole da bi osigurali bezbednost svih građana", naveo je Marnjak.

On je kazao da je Euleks započeo "istrage o paljenju prelaza, ubistvu pripadnika kosovske policije i drugim krivičnim delima u protekle dve nedelje".

Ministar Vestervele je zahvalio Euleksu i Kforu na njihovom napornom radu u cilju sprečavanja daljeg pogoršanja situacije, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.