Episkop Teodosije: Ne idemo nikuda sa Kosova i Metohije

Izvor: RTS, 14.Apr.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Teodosije: Ne idemo nikuda sa Kosova i Metohije

Ne idemo nikuda sa Kosova i Metohije, poručio je iz Kosovske Mitrovice episkop raško-prizrenski Teodosije. Na Veliki petak, u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici episkop Teodosije je služio bogosluženje.
"Šta drugi rade mi ne možemo mnogo da utičemo na to, ali se molimo Bogu da Gospod osujeti njihove namere, kako ovaj mučenički ali Božji narod, pun vere, ne bi dodatno stradao", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << episkop Teodosije ocenivši da su Srbi na KiM prošli put stradanja, naročito od 1999. godine naovamo.

Episkop Teodosije je rekao da "naše stradanje nije uzalud".
"Mi ako i stradamo, stradamo sa nadom u Boga i obnavljamo se sami i naše svetinje i sve što nam je Bog dao, tako da to stradanje biva nama na korist", dodao je episkop Teodosije.
"Ne bismo želeli da stradamo od ljudi, od zločinaca, ako je Božja volja i dopuštenje tu smo, ne idemo nikuda sa Kosova i Metohije, trudićemo se i boriti onako kako su to činili naši preci i oni koji su bili bolji od nas", poručio je episkop Teodosije.
Na Veliki petak, u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, episkop Teodosije služio je bogosluženje na kojem je izneta plaštanica, nakon čega su vernici pobožno i u tišini prilazili na celivanje i poklonjenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADIKA TEODOSIJE NA VELIKI PETAK PORUČIO: Ne idemo nigde sa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2017

Teodosije je danas, na Veliki Petak, u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici služio bogosluženje..Ne idemo nigde sa Kosova i Metohije, poručio je danas iz Kosovske Mitrovice episkop raško-prizrenski Teodosije...- Šta drugi rade mi ne možemo mnogo da utičemo na to, ali se molimo Bogu da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.