Izvor: Danas, 04.Jul.2023, 23:10

Eparhija raško-prizrenska izrazila zabrinutost zbog optužbi da SPC švercuje oružje na Kosovu, traže da se te optužbe provere

Eparhija raško-prizrenska izrazila je zabrinutost zbog izjave britanske poslanice Ališe Kerns, koja je u parlamentu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da se oružje švercuje iz Srbije u pravoslavne crkve na Kosovu, i traži da se te optužbe provere i da Kfor saopšti da li može da potvrdi te informacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasila se Eparhija raško-prizrenska: Izjave gospođe Kerns opasne i koriste za širenje verske i nacionalne mržnje

Izvor: 24sedam.rs, 04.Jul.2023

Insistiramo da se optužbe gđe Kerns hitno provere i zato tražimo ovim saopštenjem javno od misije KFOR-a pri kojoj je bila pomenuta britanska jedinica da javnosti saopšte da li mogu da potvrde navode britanske poslanice

Nastavak na 24sedam.rs...

Eparhija raško-prizrenska: Da Kfor odmah proveri navode britanske poslanice o umešanosti SPC u šverc oružja

Izvor: Danas, 05.Jul.2023, 09:27

Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve (SPC) tražila je večeras od misije Kfora da odmah proveri optužbe iznete protiv SPC za umešanost u šverc oružja na Kosovu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.