Ekstremistički ispad Prištine

Izvor: B92, 13.Jan.2022, 15:40

"Ekstremistički ispad Prištine"

Situacija oko ruskog državljanina i službenika UN Andreja Antonova kojeg je takozvana Vlada Kosova proterala – još uvek nije rešena.

To je saopštila zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na nedeljnom brifingu, a prenosi "Sputnjik".

"Ovaj ekstremistički ispad Prištine nastavlja provokativnu politiku Kosova koja ima za cilj istiskivanje iz pokrajine misije koja objektivno ocenjuje situaciju na terenu. Ona će naneti udarac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne samo konkretnom stručnjaku iz Rusije već i autoritetu međunarodne organizacije UN u celini", saopštila je Zaharova.

Po njenim rečima, radi se o tome da lokalne strukture koje nemaju međunarodni pravni subjektivitet nameću svoje odluke misiji UN na Kosovu, što je u suprotnosti sa duhom rezolucije SB UN 1244.

Priština je 31. decembra proglasila zaposlenog u misiji UN iz Rusije za personu non grata zbog aktivnosti koje su navodno nespojive sa diplomatskim statusom.

Ambasada Rusije u Srbiji nazvala je ovu odluku provokacijom "preduzetom da bi se pridobila naklonost zapadnih mentora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Vlasti u Prištini pokušavaju da istisnu misiju UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2022

Situacija oko ruskog državljanina i službenika UN Andreja Antonova koga su privremene prištinske institucije proterale još uvek nije rešena, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na nedeljnom brifingu...„Ovaj ekstremistički ispad Prištine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.