Ekspres: 55 poslanika zatražilo raspuštanje kosovske skupštine

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspres: 55 poslanika zatražilo raspuštanje kosovske skupštine

Grupa od 55 poslanika Skupštine Kosova zatražila je danas da se raspusti Skupština Kosova kako bi se otvorio put prevremenim parlamentarnim izborima, piše list "Ekspres".

Pod oznakom "ekskluzivno", list je objavio vest uz dokumentovanje sa protokolisanim dokumentom u kojem se kaže:

"Na osnovu postignutog sporazuma lidera politickih partija sa ciljem ocuvanja i funksionalizacije instistucija Republike Kosova, mi potpisani poslanici Skupstine Republike Kosova zahtevamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspuštanje Skupštine Kosova da bi otvorili put slobodnim i demokratskim izborima."

Dokument koje objavljuje Ekspres potpisao je 55 poslanika Skupstine Kosova i poslat je parlamentu sa zahtevom da se sutra održi vanredna sednica.

Poslanici su zatražili da vanredna sednica Skupštine Kosova pocne u 12 sati.

RTV 21 ranije je objavila da bi Skupština Kosova sutra bi trebalo da bude raspuštena na sednici na kojoj će se o tome glasati, a prevremeni parlamentarni izbori bili bi održani 8. juna.

Kako prenosi ta stanica, presednica Kosova Atifete Jahjaga najavila je da će se sutra još jednom sastati sa politickim liderima, a premijer Hasim Taci je rekao da je on predlozio 8. jun za dan izbora.

Lider DSK Isa Mustafa je rekao da nema vise svrhe da ova skupstina radi, dok lider ABK Ramuš Haradinaj smatra da je bolje ići sa opozivom vlade, ali podrzava i raspustanje skupstine.

Jahjaga je ranije danas održala sastanak sa političkim liderima o raspuištanju skupštine i održavanju izbora.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Danas raspuštanje Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 07.Maj.2014, 12:05

Poslanici Skupštine Kosova danas će na posebnoj sednici glasati o raspuštanju parlamenta, piše prištinska Tribuna i navodi da se parlament zaseda na inicijativu 55 poslanika o održavanju parlamentarnih izbora...Tribuna kaže da su poslanici iz Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.