Egipat ulazi u BRIKS i povlači priznanje Kosova?

Izvor: KMnovine.com, 06.Jul.2023, 07:49

Egipat ulazi u BRIKS i povlači priznanje ''Kosova''?

Egipat ulazi u BRIKS i povlači priznanje ''Kosova''? Egipatska vlada povlači priznanje ilegalne nezavisnosi albanskih separatista sa Kosova i Metohije, javio je novinar Vladimir Solovjov!



„Egipat je povukao priznanje Kosova i pozvao na teritorijalni integritet Srbije i poštovanje granica kakve jesu“, napisao je novinar na svom Telegram kanalu.

Egipat je priznao ilegalnu nezavisnost Kosova u junu 2013. Kosovski separatisti čak imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << kancelariju za vezu u Kairu. Egipatske vlasti su 2021. godine najavile da zauzimaju stav prema njima kao „zamrznutom“ priznanju. To znači da Egipat nije glasao za članstvo albanskih separatista sa Kosova u međunarodnim organizacijama. Sada je priznanje u potpunosti povučeno.


   
Georgij Borisenko
   
Podsetimo, Rusija je prošlog meseca podržala pokušaj Egipta da se pridruži BRIKS-u. Prema rečima ruskog ambasadora u Kairu Georgija Borisenka, pridruživanje BRIKS-u bi otvorilo široke političke i ekonomske mogućnosti za egipćane, uključujući jačanje njihovog značaja u svetskim poslovima i učešće u stvaranju alternativnih mehanizama plaćanja u zamenu za dolar.




* * *


Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal

KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.