Edita Tahiri Beogradu preti probnim tablicama

Izvor: Kurir, 15.Avg.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edita Tahiri Beogradu preti probnim tablicama

U skladu sa Sporazumom o polisama osiguranja vozači s Kosova prilikom prelaska u centralnu Srbiju više ne plaćaju osiguranje 105 evra za mesec ili 600 evra za godinu, kao što je to bilo do sada

PRIŠTINA - Glavni prištinski pregovarač u tehničkom dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri najavila je danas da će od Beograda zatražiti da do septembra ukine probne tablice za građane Kosova, jer će u suprotnom Kosovo uvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << identične za one koji u pokrajinu dolaze iz centralne Srbije.

Tahiri je za prištinski dnevnik Zeri rekla da probne tablice nisu deo postignutog sporazuma u Briselu koji se tiče polisa osiguranja, već su sadržane u Sporazumu o slobodi kretanja. Ona je podestila da zahvaljujući sprovođenju Sporazuma o polisama osiguranja vozači s Kosova prilikom prelaska u centralnu Srbiju neće više morati da plaćaju osiguranje 105 evra za jedan mesec ili 600 evra za godinu, kao što je to bilo do sada. Tahiri je dodala i da će stanovnici Kosova moći da koriste identične polise koje se plaćaju u Makedoniji i koja košta 40 evra za godinu dana, prenosi "Zeri".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.