Traže ukidanje probnih tablica za građane KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže ukidanje probnih tablica za građane KiM

Glavni prištinski pregovarač u tehničkom dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri najavila je danas da će od Beograda zatražiti da do septembra ukine probne tablice za građane Kosova, jer će u suprotnom Kosovo uvesti identične za one koji u pokrajinu dolaze iz centralne Srbije.

Tahiri je za prištinski dnevnik "Zeri" rekla da probne tablice nisu deo postignutog sporazuma u Briselu koji se tiče polisa osiguranja, već su sadržane u Sporazumu o slobodi kretanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ona je podsetila da zahvaljujući sprovođenju Sporazuma o polisama osiguranja građani Kosova prilikom prelaska u centralnu Srbiju neće više morati da plaćaju osiguranje 105 evra za jedan mesec ili 600 evra za godinu, kao što je to bilo do sada.

Tahiri je dodala i da će stanovnici Kosova moći da koriste identične polise koje se plaćaju u Makedoniji i koja košta 40 evra za godinu dana, prenosi "Zeri".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri onemogućava pravu normalizaciju odnosa

Izvor: Studio B, 15.Avg.2015

Kancalarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da iz svakog javnog istupa glavnog prištinskog pregovarača u tehničkom dijalogu sa Beogradom Edite Tahiri izbija želja da se onemogući prava normalizacija odnosa Beograda i Prištine, Srba i Albanaca...Reagujući na najavu Tahiri da će od Beograda...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.