EVROPSKI ŠAMAR SEPARATISTIMA: Vratite nepravedno oduzetu zemlju manastiru Visoki Dečani

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 15:35

EVROPSKI ŠAMAR SEPARATISTIMA: Vratite nepravedno oduzetu zemlju manastiru Visoki Dečani

Ustavni sud tzv. Kosova je još pre četiri godine presudio da se Manastiru Visoki Dečani vrate nepravedno oduzeta 24 hektara zemljišta, ali lokalne vlasti to još nisu uradile.

Portparol za spoljne poslove EU Virdžinija Batu Henrikson izjavila je da odluke Ustavnog suda o imovini manastira Visoki Dečani moraju da se poštuju i da političari moraju da se ponašaju u skladu sa njima.

- Pažljivo pratimo situaciju na Kosovu. Politički procesi su u rukama kosovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << političkih aktera. Esencijalno je da Ustav poštuju svi. To takode znači puno poštovanje uloge Ustavnog suda i njegovih odluka. U vremenu do sada nevidenih izazova usled globalne pandemije, očekujemo da se politički akteri na Kosovu ponašaju odgovorno i fokusiraju se na potrebe i interese naroda - rekla je ona za portal Kosovo onlajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.