EVO KURTIJEVE MAPE - NAPRAVILI OBRUČ! KO ĆE TO VIŠE DA TRPI?! Petković: Držali ljude u getu i pucali na njih

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 12:42

EVO KURTIJEVE MAPE - NAPRAVILI OBRUČ! KO ĆE TO VIŠE DA TRPI?! Petković: "Držali ljude u getu i pucali na njih"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je na vanrednoj konferenciji za novinare opisao kako je izgledala prethodna paklena noć u Kosovoskoj Mitrovici.

Prikazao je i mapu na kojoj se najbolje vidi kako je njihovo kretanje izgledalo.

- Pogledajte kako je sinoć izgledala Kosovska Mitrovica, u potpunosti okupirana. Ove crvene tačke su mesta gde su se nalazila borbena oklopna vozila. Napravili su ceo prsten oko severne Kosovske Mitrovice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << držali ljude u getu, pucali na njih. Skidali im odeću do gole kože, udarali puškama. Pa ko će više to da trpi? Svaki dan i svaka noć pod pretnjama Kurtija i njegove policije koja je tu samo da bi okupirala ceo sever KiM. Mi više nemamo kud, mi smo u ćošku, nemamo gde da se povlačimo, nema gde da se povlači srpski narod, i upozoravamo i govorimo o tome svakoga dana - rekao je Petković i naveo da će Srbi sa KiM u narednim danima doneti svoju deklaraciju o daljem postupanju i svemu onome što će se događati u narednom periodu i što će zavisiti od Srba.

- Sinoć i noćas u kosovskoj Mitrovici je bilo pravo ratno osadno stanje. Kurtijevi specijalci sa dugim cevima i oklopnim vozilima su bukvalno okupirali severni deo Kosovske Mitrovice. Iz južnog dela su ušli sa preko 30 oklopnih borbenih vozila, pod maskama, sa dugim cevima i maltreritari celu Severnu Mitrovicu. Bukvalno su napravili jednu vrstu bezbednosnog prstena, gde su i centru grada patrolirali sve vreme, ali imali i svoje punktove po obodima grada, gde su zaustavljali su automobile, zaustavljali ljude, pretresali do gole kože, udarali ih puškama i psovali. Bilo je gore nego da je uveden policijski čas. Ovde se radi o tome da kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat. I juče i noćas, Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata u centru grada, pa Lunetovog druga. Sada je situacija mirnija, oklopna vozila su zamenili škodama, ali i dalje ima mnogo specijalaca sa dugim cevima - rekao je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.