EULEKS ZAPLENIO BAGER U MESTU LEŠAK, MEŠTANI BLOKIRALI PUT

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS ZAPLENIO BAGER U MESTU LEŠAK, MEŠTANI BLOKIRALI PUT

LEŠAK - Euleks je u mestu Lešak zaplenio bager korišćen prilikom paljenja administrativnog prelaza Jarinje. Meštani blokirali put. Razgovori sa Kforom u toku.

U mestu Lešak, u opštini Leposavić na severu Kosova, zaplenjen je bager korišćen prilikom paljenja administrativnog prelaza Jarinje prošlog meseca, potvrdio je Kfora Hans-Diter Vihter, ajvlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << RTS.

Kfor samo obezbeđuje zaplenu, ali da ne učestvuje u istrazi, objasnio je portparol međunarodnih snaga.

Meštani naselja Lešak, uznemireni jutrošnjim nadletanjem helikoptera Kfora iznad njihovog mesta, blokirali su put, rekao je Vihter, dodajući da oficiri Kfora sada razgovaraju sa njima kako bi im objasnili stanje.

Helikopteri su jutros nadletali Lešak obezbeđujući akciju Euleksa. Da bi se situacija smirila, helikopteri su povučeni, reko je Vihter.

Akciju zaplene bagera Euleks sprovodi na osnovu naloga tužilaštva, koje se bavi istragom napada na prelaz Jarinje, rekao je Vihter. Taj bager je, kako je objasnio, korišćen je za rušenje kućica na prelazu Jarinje, ali i napad na pripadnike Kfora na tom prelazu.

Tokom paljenja administrativnog prelaza Jarinje bager je korišćen za napad na poljske vojnike Kfora, koji su bili prinuđeni da otvore vatru, rekao je Vihter. Bager je, kako je dodao, nestalo je u noći sa 27. na 28. juli i sada je pronađeno u Lešku.

Pucnji u Zubinom Potoku

Nepoznati napadači pucali su na kuću kosovskog Srbina Blagoja Orlovića u selu Gornji Strmac, u opštini Zubin Potok na severu Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je Tanjugu da se napad dogodio sinoć, nešto posle 22 časa, da je to bio treći napad na ovu kuću u poslednjih nekoliko godina i da je Orlović, na svu sreću, ostao nepovređen.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da je policiji prijavljen slučaj pucnjave u selu Gornji Strmac kod Zubinog Potoka i da je tim povodom pokrenuta istraga.

Hoti je rekao da je policija pokrenula istragu nakon što su meštani prijavili da je u ovom selu na severu Kosova došlo prethodne noći do pucnjave.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je jutros da su nepoznati napadači pucali na kuću kosovskog Srbina Blagoja Orlovića u selu Gornji Strmac koje se nalazi u ovoj opštini na severu Kosova.

Ristić je rekao da se napad dogodio sinoć nešto iza 22 časa, da je to bio treći napad na ovu kuću u poslednjih nekoliko godina i da je Orlović na svu sreću ostao nepovređen.

Najnoviji incident je izazvao uznemirenost među 60 Srba koji žive u Gornjem Strmcu.

Blagoje Orlović pre nekoliko godina bio je teško ranjen kada su nepoznati napadači otvorili vatru na njega dok se nalazio u svom dvorištu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.