EP: Srbija da reši slučaj Savamala, Kosovo da se posveti ZSO

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Feb.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija da reši slučaj Savamala, Kosovo da se posveti ZSO

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta 28. februara u Briselu usvojio je predlog rezolucije o Srbiji u kojoj se ponovo ističe da su jačanje vladavine prava i sprovodjenje sporazuma o normalizaciji odnosa s Prištinom ključ za napredak Srbije ka članstvu u EU i pozivaju vlasti u Beogradu da brzo nadju rešenje za slučaj Savamala. Istovremeno se u predlogu rezolucije o Kosovu od vlasti u Prištini traži da sprovode dogovore u dijalogu s Beogradom i da bez odlaganja krenu u stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO).
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Spoljnopolitički odbor EP: Sprovesti dogovore s Beogradom i uspostaviti ZSO

Izvor: Beta, 28.Feb.2017

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta (EP) usvojio je danas predlog rezolucije o Kosovu u kojoj traži da vlasti u Prištini sprovode dogovore u dijalogu s Beogradom i bez odlaganja krenu u stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO).U predlogu rezolucije koja je usvojena sa 40 glasova "za" i 12...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.