EHF diskvalifikovala srpske rukometašice

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EHF diskvalifikovala srpske rukometašice

Evropska rukometna federacija (EHF) diskvalifikovala je srpske juniorke, pošto je Vlada Srbije odlučila da se na kvalifikacionom turniru u Kovilovu ne odigra meč između Srbije i Kosova.
Utakmica kvalifikacionog turnira juniorki između Srbije i Kosova otkazana je odlukom ministra unutrašnjih poslova, a EHF je odlučio posle toga da srpsku selekciju diskvalifikuje iz daljeg takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ostali mečevi na turniru, navodi EHF, trebalo bi da se odigraju bez promena. Na turniru, osim Srbije i Kosova, učestvuju nacionalne selekcije Slovačke i Norveške.
Kvalifikacioni turnir juniorki trebalo je da se igra u Kragujevcu, ali je premešten u Kovilovo iz bezbednosnih razloga.
EHF je odlučio da se utakmica igra "iza zatvorenih vrata", ali je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo odluku da se meč između Srbije i Kosova ne igra.
Evropska kuća rukometa saopštila je da je u stalnom kontaktu sa svojim predstavnicima u Srbiji, kao i sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.