EGZIT: Uklanjanje zastave u obliku KiM, oskrnavljen spomenik žrtvama racije i poruke mira...

Izvor: KMnovine.com, 09.Jul.2023, 19:38

EGZIT: Uklanjanje zastave u obliku KiM, oskrnavljen spomenik žrtvama racije i poruke mira...

EGZIT: Uklanjanje zastave u obliku KiM, skrnavljen spomenika žrtvama racije i poruke mira (FOTO) Narod u Srbiji je bio uveliko ogorčen uklanjanjem simbola srpskog Kosova i Metohije od strane organizatora a sada je oskrnavljen i spomenik žrtvama novosadske racije!



Na samom početku muzičkog festivala Egzit, organizatori su uklonili srpsku zastavu u obliku mape Kosova i Metohije i ta baš u trenutku kada se nad Srbima na severu pokrajine sprovodi najžešći >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << talas beskrupuloznog nasilja i terora od strane albanskih separatista.
Mapa dimenzija 10 sa 10 metara postavljena je početkom juna meseca upravo kao znak podrške ugroženim Srbima na Kosovu i Metohiji ali i ukazivanju na spremnost u borbi da se istraje u očuvanja ovog dela Srbije ugroženog kako od separatista i zapadnih zemalja, tako i od vlasti u Beogradu.



Na mesto tog simbola postavljen je nakaradni simbol "ljubavi" propalog hipi-pokreta koji je na velika vrata uveo upotrebu narkotičkih sredstava, alkohola i nakaradnog ponašanja.







Portal NS uživo piše da je ovaj potez "uznemirio sugrađane, koji su ovaj čin osudili- “važnije od nacionalne pripadnosti je uživanje u opojnim sredstvima”. Takođe podsećaju da su pojedinci iz plaćeničke opozicije već par puta pokušavali da uklone zastavu, u čemu su ih mlade patriote sprečile.
"Tako i ovaj put, mlade patriote pokazale su da je ipak najvažnije prikazati pravi ponos Srbije – uklonivši zastavu sa znakom (lažnog) mira" piše ovaj portal.
Simbol srce sa logom hipi-pokreta unutra, izgleda kao da je nažvrljan ručno na belom platnu, te je očigledno da se radi zapravo samo o nameri uklanjanja simbola srpskog Kosova i Metohije.
Kako prenosi drugi portal, Zicer, organizatori ovog "muzičko-svemirskog" festivala, srpska zastava Kosova i Metohije je uvredljiva za goste sa Kosova i iz Zapadne Evrope!!!
– Zapravo uvredljiva je bilo kakva srpska trobojka jer je to nacionalizam a Egzit festival je kosmopolitski. Ta zastava je negacija Egzit festivala. Mi ne želimo nikakve uske nacionalističke i šovinističke zastave na svom festivalu. Neka to kače u Guči i na Ravnoj gori u Novom Sadu nema mesta nacionalizmu. Ovo je multikulturalna i multietnička sredina kao i sam festival. – navode u saopštenju organizatori Egzita koje prenosi Zicer.


   
U međuvremenu je pocepana zastava znaka "mir" i ispod nje se jasno videlo da je zastava koju su prekrili, još uvek tu.    

Organizatori ovog festivala naveli su ranije da su sa Institutom za mir kroz turizam potpisali Sporazum o saradnji i nastavili udruženo svoju osnovnu misiju, promociju mira, pa će svaki posetilac ovogodišnjeg izdanja festivala nositi titulu „miroljubivog putnika“.
„Mir počinje od svake osobe, te stoga potvrđujem svoju ličnu odgovornost i posvećenost putovanju otvorenog uma i nežnog srca, prihvatanju sa poštovanjem i zahvalnošću različitosti sa kojima se susrećem, dubokom poštovanju i zaštiti prirodnog okruženja koje podržava ceo živi svet, poštovanju svih kultura koje otkrivam“, kredo je miroljubivih putnika objavljen na zvaničnoj strani ovog festivala. Međutim, kada je mir doveden u pitanju a bezbednost upravo naroda u čijoj se zemlji festival organizuje, tada za mir i poruke o miru - nema mesta!
To je pokazao i jedan od posetilaca EGZIT festivala koji podstaknut anacionalnom i anti-državnom politikom samog organizatora Egzita, agresivno napao mladića koji je slušao muziku i igrao a kraj koga se nalazila zastava u obliku mape KiM sa natpisom "nema predaje". Pogledajte video do kraja:








View this post on Instagram

















A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)




Međutim, ne samo mir danas, ne samo težak period u kome narodu na drugom kraju države preti pogrom, već i mira nemaju ni mrtvi! Tačnije, spomenik žrtvama novosadske racije, mahom Srbima ubijenim od strane nacisitčkih saradnika, Ustaša i domaćih Švaba, oskrnavljen je i zatrpan smećem. Da li je i ova sramota učinjena u ime mira, da se potomci nacista i ubica ne bi osećali loše zbog onoga što su njihovi preci počinili?


Ovako izgleda Petrovaradinska tvrđava posle prve noći internacionalističko-satanističke manifestacije, pod nazivom Egzit, za koju država izdvaja iz budžeta pozamašnu sumu novca. Toliko pozitivno utiče na sive ćelije muzika iz pakla, da se moraju angažovati ambulantna kola hitne 👇 pic.twitter.com/1senGGDD41
— Verica Lajko (@verica_lajko) July 7, 2023
Povređene drskim potezom uklanjanja zastave u srpskim bojama, tačnije njenog prekrivanja, osećaju i sećaju se da sve to ima veze upravo sa organizatorima festivala Egzit i njihovim vezama sa aktuelnom vlašću čiji mediji takođe na svaki način Kosovo i Metohiju prikazuju kao nekakvu zasebnu a ne srpsku teritoriju. Dolazi vreme da će i oni morati da polože račune jer to što su služili Aleksandru Vučiću u sprovođenju izdaje, to nije izgovor, izgovora za izdaju nema!


   
Organizator festivala Egzit, Dušan kovačević, 2016. godine uručuje Aleksandru Vučiću zahvalnicu za podršku u finansijama koju je dobio od Vlade Srbije. Podrška stiže do danas i predstavlja najveću koju ovaj festival dobija.    




Nakon svega, zastava je opet vidljiva!



Na kraju, ne treba da čudi ništa odo ovga ali to što ne treba da čudi, ne znači da treba da budemo ravnodušni prema tome, naprotiv.



   
Kao rekacija na prikrivanje srpske trobojke u obliku Kosova i Metohije, preko puta tvrđave postavljen je transparent "Kosovo je Srbija".    


Narod, naročito mladi, uspeli su da se odupru organizatorima jednog od najvećih svetskih festivala na svetu a svakako najvećem u Srbiji. Do sada se, upravo u duhu pune slobode, narod nije bunio protiv sektaških orgija i narkomanska okupljanja ali da organizatori istih neće moći da uživaju slobodu koju upravo narodu zemlje u kojoj se festival održava, Srbije, pokušaju da uskrate istu. Drugačije i ne može jer - Kosovo je Srbija i u borbi za njega NEMA PREDAJE!







 
* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.