EDI RAMA UPOREDIO SRBIJU SA MEKSIKOM: Srpska vojska na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli, šta može da uradi? Ništa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 18:01

EDI RAMA UPOREDIO SRBIJU SA MEKSIKOM: "Srpska vojska na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli, šta može da uradi? Ništa!"

Kako kaže, u pitanju je "politička predstava Beograda"

Premijer Albanije Edi Rama kaže da je raspoređivanje jedinica Vojske Srbije na administrativnom prelazu sa Kosovom "politička predstava Beograda". Rama je u Bratislavi, na panelu o Balkanu "Otvoreni putevi: Balkan ponovo u poslu", dodao da srpska vojska "na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli".

- To je kao da se meksička vojska pojavljuje na američkoj granici. Šta može da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uradi? Ništa! - povukao je paralelu Rama, naglašavajući da veoma poštuje Meksiko, ali je u ovom slučaju govorio o njihovoj vojnoj moći. Naglasio je da mnogo toga što se dešava na severu Kosova ima veze sa unutrašnjom politikom.

On je rekao da je jedino rešenje za nastalu situaciju u zemlji primena sporazuma za normalizaciju odnosa dve zemlje. Panelu je prisustvovao i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, koji je skrenuo pažnju na Ohridski okvirni sporazum koji je diplomatskim putem regulisao odnose dve etničke grupe, albanske i makedonske u ovoj zemlji, kao dobar primer za rešavanje nesporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.