E VIVA, SRBE NA VRBE: Osvanuo fašistički grafit u Podgorici, pored natpisa nacrtali i KUKASTI KRST (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 22:38

"E VIVA, SRBE NA VRBE": Osvanuo fašistički grafit u Podgorici, pored natpisa nacrtali i KUKASTI KRST (VIDEO)

Na ogradi u podgoričkom naselju Donja Gorica u toku prethodna dva dana ispisani su grafiti sa šovinističkim porukama. 

Meštanin ovog, čiji identitet je poznat medijima, naselja rekao je da je u toku prethodnog dana iscrtan kukasti krst i ispisano "E viva, Srbe na vrbe".

- Jutros je osvanuo drugi deo grafita, na kom piše - "Vi na Lovćen nikad, tamo vi je Kosovo", pa "Smrt fašizmu" i petokraka, pa onda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opet ispisano "Srbe na vrbe' i isrctana još jedna petokraka", kazao je on.

Kaže da ne bi rekao da je to odgovor na prošlogodišnje grafite, već poziv na jako ružna dešavanja.

- Ovo je nešto što nas podsjeća na najružnija dešavanja iz prošlosti. Ovo se ne radi iz čista mira. Sve je ovo smišljeno i nečim pokrenuto. Danas je jedna žena, univerzitetska profesorka, u parlemanetu 30 odsto naroda nazvala izdajnicima. Nekome ovakvog intelekta, ko ovo piše, njena poruka dosta znači. Najgori osećaj je da živite nadomak nekog ko je spreman ovo da uradi, da možda vaša deca idu sa njima u školu, ili piju piće u istom kafiću - rekao je on.

Smatra da nikoga nisu uplašili ovom porukom, ali da je užasna činjenica da je neko spremean to da uradi.

- Možda za šaku eura, ili je dovoljno glup da to uradi samoinicijativno. Promenila se vlast, ali su neke strukture ostale da ovo rade. Polciija je tu, rade uviđaj, rekli su nam da će obavestiti komunalnu policiju, kako bi se pokrenuo postupak da se ovo prekreči, ali prvo moraju da nađu vlasnika zida. To ne znači ništa, to je samo krečenje naše stvarnosti - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"E viva, Srbe na vrbe", "Vi na Lovćen nikad, tamo vi je Kosovo" i na kraju "Smrt fašizmu" FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 10:49

Podgorica -- Na zidu u podgoričkom naselju Donja Gorica u prethodna dva dana ispisani su grafiti sa šovinističkim i porukama mržnje prema Srbima...Podgoričke Vijesti pišu da je meštanin ovog naselja, čiji identitet im je poznat, rekao da je najpre iscrtan kukasti krst i ispisano "E viva, Srbe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.