Džonson sumirao utiske i poslao NOVU PORUKU za srpski narod: Obelodanio GLAVNI CILJ Amerike za kosovski problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson sumirao utiske i poslao NOVU PORUKU za srpski narod: Obelodanio GLAVNI CILJ Amerike za kosovski problem

Prema rečima Rona Džonsona i Priština i Beograd očekuju "veće američko liderstvo u pregovorima"

- Moramo da objasnimo narodu na KiM i u Srbiji da je sporazum, koji im se možda ne dopada, u njihovom najboljem interesu - izjavio je američki senator Ron Džonson, koji je prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu.

Džonson je za ukrajinski servis Glasa Amerike poručio da je na liderima u Beogradu i Prištini da odluče da li mogu da postignu sporazum. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ono što mogu da kažem jeste da je ovo moja četvrta poseta regionu, da sam se sastao sa obojicom predsednika, predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je ovo deveti put da smo se sastali. Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju - kazao je senator Džonson.

Prema njegovim rečima, i Priština i Beograd očekuju "veće američko liderstvo u pregovorima."

"Uveren sam da je želja za unapređenje odnosa naše dve zemlje obostrana i da će Srbija od toga imati koristi, od uvećavanja trgovinske razmene do učestvovanja u svim važnim projektima, jer Amerika je najmoćnija sila sveta. Zahvalan sam senatorima što se trude da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen i da kompromis bude postignut, kao i na podršci koju pružaju ostvarivanju punopravnog članstva Srbije u EU." - Obraćanje predsednika Vučića nakon sastanka sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem. . . . „I am convinced that the desire for improvement of relations between our two countries is mutual and that Serbia will benefit from it - from the increase in trade exchange to participation in all important projects as America is the greatest power of the world. I am grateful to Senators for their efforts aimed at continuation of the dialogue between Belgrade and Priština and at achieving a compromise, as well as for their support they extend to the full membership of Serbia in the European Union." - Address of President Vučić after the meeting with the US Senators Ron Johnson and Chris Murphy.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 6, 2019 at 2:57am PDT

- Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova, u kojima će moći da računaju na podršku SAD i EU pošto postignu dogovor - rekao je on.

On je dodao da je potrebno ukazati svim građanima i na tzv. Kosovu i u Srbiji "da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije."

Džonson je zaključio da upravo zato treba da se prevaziđe ovaj zastoj i naglasio da je donekle američki zadatak i zadatak lidera da "građanima prodaju možda ne sam dogovor, jer bi to možda bilo teško, nego njegove prednosti i koristi".

BONU SVIDEO : POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.