Izvor: RadioCity.rs, 13.Nov.2020, 16:21

Džedajski pokret odlikovan srebrnom medaljom za zasluge Republike Srbije

Srebrnu medalju za zasluge potpisuje Republika Srbija, a dodeljuje se svake godine institucijama, organizacijama i ljudima, koji su svoj narod i zemlju zadužili kroz razna dela i inicijative. Džedajski pokret je tokom akcije Zaštiti lice maske podelio Kliničkim centrima i građanima Kosovskog pomoravlja.
Miloš Antić iz Džedajskog pokreta kaže da nisu ni slutili da mogu da dobiju ovu nagradu i da je neko primetio mali Džedajski pokret na jugu Srbije.
"Kada smo dobili poziv, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ja sam mislio da se neko od mojih prijatelja šali sa mnom. Onda sam pozvao organizatore i oni su mi rekli da smo nominovani od strane nekoga ko je već dobio nagradu", rekao je Miloš Antić za City radio i dodao da je nakon što su dobili nagradu saznao da je to bio Jovan Milić iz pokreta Nađi Raula. Antić je istakao da mu je drago što ih je baš Jovan preporučio, da je saradnja među udruženjima veoma važna i da bi srebrnu medalju želeo da posveti jedinstvu među ljudima koji žive, rade, imaju svoje obične živote, ali imaju vremena i da služe zajednici.
Pored toga velika zasluga pripada onima koji su uložili svoje vreme i snagu.
"Želeo bih da se zahvalim šnajderkama koje su bile najveći motor svega ovoga jer su one šile te maske. One su prave džedajke", rekao je Antić. Zahvalnost duguju i volonterima, saradničkim udruženjima i donatorima, a medalju posvećuju svim Nišlijama i onima koji prate njihov rad.
Udruženje Džedajski pokret u narednom periodu fokusiraće se na to da od jednog udruženja sa entuzijazmom postane ozbiljna institucija. Cilj im je da ostvare još neke ideje koje bi trebalo da koriste zajednici, a da bi se to postiglo neophodno je znanje, dobra organizovanost i dobar tim. Iz Džedajskog pokreta naveli su da su uvek tu kao podrška za sve koji ih pozovu i da će uraditi sve što je u njihovoj moći.
Inače, ovaj pokret nastao je 2013. godine sa ciljem da mir i prosperitet zajednice učine održivim i da podignu akivizam na viši nivo svesnosti i realizacije. Motivacija džedaja je da prevaziđu sebe i pomeraju granice i da na taj način inspirišu druge da se uključe i udruže.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.