Duško Kovačević: U ratovima ne stradaju oni koji su ih izazvali

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Kovačević: U ratovima ne stradaju oni koji su ih izazvali

Poslednji događaji na Kosovu su duboko uznemirili građane Srbije i sve ljude najiskrenije željne da se na ovim prostorima Balkana ne poteže oružje i ne raspiruje mržnja, koja obično eskalira u rat, komentariše najnovije događaje u Kosovskoj Mitrovici akademik i dramski pisac Duško Kovačević.

"Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveći i najužasniji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beži negde, bilo gde... Što dalje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << strahota", kaže Kovačević za "Blic".

On ponavlja ono što je govorio i devedesetih.

"Ne ponovile se nikada više te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loš, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, između ostalog i zato što u ratovima ne stradaju oni koji su ih izazvali, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli život sve što imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje", kaže Kovačević.

Ratna stradanja su nešto što je obeležilo 20. vek u Srba.

"Ako je neko zaboravio: u 20. veku smo imali šest ratova, tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čašćavanje za ispraćaj 20. veka i drugog milenijuma", navodi Kovačević.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.