Dušan Pavlović napušta DJB

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Pavlović napušta DJB

Dušan Pavlović je saopštio da napušta članstvo u pokretu Dosta je bilo, i stranački život uopšte, ali da će ostati poslanik u Skupštini do najavljenih ustavnih promena, jer želi da bude prisutan u trenutku njihovog izglasavanja.
U saopštenju Pokreta se navodi da je Pavlović već duže vreme pasivan zbog neslaganja sa politikom DJB oko Kosova i Metohije. Njegov stav je da sadašnjoj vlasti treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prepustiti da neometano završi posao oko Kosova.

Pokret DJB ističe da je zauzeo čvrst stav da rešavanje tako važnog državnog pitanja nikako ne sme biti prepušteno samo trenutnoj vlasti, već je obaveza svih političkih organizacija u zemlji, a posebno opozicije, da ne beže od te odgovornosti.
Pokret navodi da vodi aktivnu državotvornu politiku odbrane Ustava Srbije i podvođenje Kosova i Metohije pod ustavno-pravni poredak države, donošenjem Zakona o Kosovu i Metohiji.
U međuvremenu, zamenica predsednika DJB Branka Stamenković pokrenula je inicijativu za opoziv predsednika tog pokreta Branislava Mihajlovića.
U saopštenju DJB navodi se da je Stamenković inicijativu za glasanje o poverenju predsedniku pokrenula zbog toga što krši Statut, narušava vrednosti i principe DJB, prekoračuje ovlašćenja i narušava ugled stranke.
Njenu inicijativu podržalo je 15 od 24 člana Glavnog odbora DJB, dok narodnim poslanicima i članovima Glavnog odbora DJB Saši Raduloviću, Ratku Jankovu, Jasmini Nikolić i Ani Stevanović nije ni ponuđeno da potpišu inicijativu, kao ni Vojinu Biljiću predsedniku Statutarne komisije.
Nakon što se Statutarna komisija izjasni o formalnoj urednosti inicijative Glavni odbor će odlučiti o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj će se o inicijativi glasati.
Za izglasavanje nepoverenja predsedniku potrebna je dvotrećinska podrška članova Skupštine DJB, navodi se u saopštenju pres-službe koje je dostavljeno medijima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pavlović napustio DJB zbog neslaganja sa politikom o KiM

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Poslanik u Skupštini Srbije Dušan Pavlović napustio je pokret Dosta je bilo zbog, kako je saopšteno iz tog pokreta, neslaganja sa politikom po pitanju Kosova i Metohije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.