Drecun o akciji ROSU: Deo strategije da se prekine dijalog

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun o akciji ROSU: Deo strategije da se prekine dijalog

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je jutrošnje hapšenje Srba na severu Kosovske Mitrovice potez kojim se veoma zaoštrava situacija i dodatno podižu tenzije, ali i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija Prištine na severu Kosova.

Drecun je za Radio-televiziju Srbije rekao da je bilo jasno posle koncentracije specijalnih snaga u naselju Baire u južnoj Kosovskoj Mitrovici da će se "nešto desiti".

"Čini se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je ovo sastavni deo jedne šire strategije koju je izgleda nametnuo Ramuš Haradinaj da se prekinu bilo kakvi razgovori sa Beogradom o mogućnosti postizanja dogovora o konačnom statusu Kosova i Metohije", ocenio je Drecun.

Po njegovim rečima, cilj današnje akcije je da se "brutalnim pritiskom na opstanak i bezbednost srpskog naroda, Beograd prisili da prizna Kosovo kao nekakvu državu".

"Sve to treba da bude preusmeravanje pažnje Albanaca sa izuzetno teške ekonomske i socijalne situacije, sa neuspesima koji su postignuti u jačanju medjunarodnog položaja te lažne države i sa izuzetno nestabilne političke situacije, jer vladajuća koalicija nema većinu bez glasova Srpske liste", rekao je on.

Dodaje da je bilo nagoveštaja da će pod izgovorom hapšenja kriminalnih grupa pokrenuti istovremeno hapšenja u Peći i da "stvore situaciju u kojoj će imati povoda da mogu da intervenišu sa specijalnim jedinicama".

Drecun je dodao da "umesto da ima protesta među Albancima zbog lošeg života, oni pale srpsku robu".

"Pa ćete onda da šaljete specijalne jedinice da zastrašujete Srbe na severu Kosova, pa ćete onda da pretite Beogradu, a sve usmereno ka tome da se ne nastave razgovori u Briselu i da ne dođe do rešavanja statusa Kosova", rekao je Drecun.

Zloupotrebljavaju ubistvo Olivera Ivanovića.

On je kazao da jutros nema mleka, hleba ni lekova, što tera ljude na razmišljanje da li mogu da opstanu na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, poslednje saopštenje Brisela podstiče ekstremiste na albanskoj strani da nastave sa serijom provokativnih poteza koji su izuzetno opasni.

Drecun je upozorio na to da Beograd mora da šalje smirujuće poruke srpskom narodu da ne bi napravio potez koji bi mogli da protumače kao opravdanje za nove nasilne akcije, onda se sva odgovornost prebaci na Srbe".

"Da se pošalje jedna preventivna poruka Albancima da postoji granica preko koje Srbija neće dozvoliti da se pređe, a to je ugrožavanje opstanka srpskog naroda. Mi sigurno nećemo dozvoliti nikakav masovan pogrom", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Opasan potez, nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija

Izvor: RTS, 23.Nov.2018

Upad i hapšenja koja su izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, kaže predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je to i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija Prištine na severu Kosova. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.