Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Udarac za kompromis i pokušaj da se Priština ojača

Potez Velike Britanije da ne stavi na dnevni red Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravu o Kosovu je neodgovoran i krši povelju Ujedinjenih nacija i međunarodno pravo, kaže za N1 predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Izvor: N1

To je pokušaj da se završi ono što oni žele, a to je da se UN potpuno povuku sa Kosova, tvrdi Drecun.

"Mislim da je, iako je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << potez na prvi pogled usklađen sa SAD i Francuskom, ovakvo ponašanje Britanije suprotno onome što smo čuli od američkih i francuskih zvaničnika u poslednje vreme, a to je da su njihove zemlje spremne da podrže kompromisno rešenje", rekao je Drecun.

On je ocenio da je to udarac na postizanje kompromisnog rešenja i pokušaj da se ojača pozicija Prištine.

"Na način da se sakrije realno stanje stvari na Kosovu i Metohiju, koje je izuzetno loše, diskriminišuće prema srpskom narodu i ostalim nealbanskim zajednicama i da se sakrija da je Kosovo zapravo ne neka tvorevina koja napreduje već propali eksperiment upravo te Velike Britanije i još nekih zapadnih zemalja", rekao je Drecun.

Velika Britanija, predsedavajuća Saveta bezbednosti UN u avgustu, nije stavila Kosovo na dnevni red tog tela UN, potvrdio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Iz britanske ambasade u Beogradu ističu da je stav Velike Britanije da Saveta bezbednosti treba da se fokusira na najaktuelnija i goruća pitanja koja ugrožavaju međunarodni mir i bezbednost, uz napomenu da to ne znači da Kosovo nije važno.

Analitičari ocenjuju da neće biti velikih posledica po Srbiju i da to znači da Zapad i Velika Britanija očekuju skoro rešavanje kosovskog pitanja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Drecun: Potez Britanije da ne stavi Kosovo na dnevni red SB UN neodgovoran

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2018

Potez Velike Britanije da ne stavi na dnevni red Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravu o Kosovu je neodgovoran i krši povelju Ujedinjenih nacija i međunarodno pravo, izjavio je danas predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun..."To je pokušaj da se završi ono...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.