Drecun: Tači pokušao da politički obmane Srbiju

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Tači pokušao da politički obmane Srbiju

Drecun je novinarima u parlamentu rekao da Tači pokušava Srbiju politički da obmane i da je pokušao da u sporazum unese i odredbu da Priština može da odluči o raspuštanju zajednice srpskih opština ukoliko se proceni daje njihovo delovanje u suprotnosti sa kosovskim zakonom o lokalnoj samoupravi.

"Tome su se, međutim, suprotstavili članovi delegacije iz stranke Ramuša Haradinaja i taj predlog nije prošao", dodao je Drecun.

On je ponovio da je nedopustivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postojanje vakuuma ukoliko se rasformiraju sadašnje institnucije.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj pregovora Beograda i Prištine jeste normalizacija odnosa i stvaranje ekonomskih preuslova za opstanak Srba, što podrazumeva otvaranje novih radnih mesta.

Kao primer da se na tome radi, naveo je projekte iz oblasti poljoprivrede u Lepsoaviću.

"Kada se formira zajednica srpskih opština, to će značiti i pravu sigurnost, pa će se pojaviti mnogi investitori, jer sada njihov kapital nije siguran", uveren je Drecun.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.