Izvor: RTS, 09.Feb.2021, 09:09

Drecun: Svako ko računa na neku vrstu pritiska ima pogrešnu računicu

Pred vanredne parlamentarne izbore na KiM, Milovan Drecun ističe da je neophodno da srpski narod da poverenje Srpskoj listi kako bi se zadržalo političko jedinstvo i stalna komunikacija i koordinacija sa Beogradom. Ističe da je čestitka Džozefa Bajdena, upućena predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti neprimerena u delu koji se odnosi na priznanje Kosova i predstavlja pritisak.
Ostalo je još pet dana do vanrednih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora koje je raspisala Priština. Srpska lista u kampanju kreće kako bi osvojila svih 10 mesta u kosovskom parlamentu koja su predviđena za srpsku zajednicu.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju ističe da je neophodno da srpski narod da poverenje Srpskoj listi, kako bi se zadržalo političko jedinstvo i stalna komunikacija i koordinacija sa Beogradom.
Bez toga, ukazuje, nema ni opstanka ni budućnosti srpskog naroda na KiM.
Prema njegovim rečima, svako rasipanje glasova ili pokušaj Prištine da dobije pojedince vodi slabljenju političkog uticaja srpskog naroda.
"Samo preko Srpske liste, Beograd može da pomogne i nikako se ne sme dozvoliti da se preko pojedinaca srpske nacionalnosti izaziva raskol", rekao je Drecun u Jutarnjem programu RTS-a.
Kaže da će dijalog između Beograda i Prištine biti nastavljen, da taj nastavak žele svi, ali da nam ciljevi nisu isti.
"Kada Albanci govore o nastavku tih razgovora oni žele da nametnu tezu o međusobnom priznanju, mi naravno o tome nemamo šta da pričamo", rekao je Drecun. 
Treba pitati Lajčaka zašto ne reaguje Drecun je rekao da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena, upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti neprimerena u delu koji se odnosi na priznanje Kosova.  
"Lepu su nam čestitku poslali i kada vam neko pošalje čestitku za Dan državnosti i zahteva da priznate deo svoje teritorije, to je svakako vrsta provokacije i neprimereno je", naveo je Drecun.  
Svako ko računa na neku vrstu pritiska ima pogrešnu računicu, istakao je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju.
"Treba pitati Lajčaka zašto ne reaguje na tu priču. Ne može tako da se radi. Gde je tu rešenje, gde je kompromis. Od Srbije se traži da sama sebi zada udarac i mora mnogo oštrije da se reaguje", rekao je Drecun.
Deo čestitke je, ističe Drecun, veoma snažan pritisak. "Mi još ne znamo na koju je vrstu pritiska Bajden spreman i zato je neophodno da pokušamo da intenzivnom diplomatijom gradimo dobre odnose sa SAD", rekao je Drecun. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Drecun: Svako ko računa na pritisak ima pogrešnu računicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2021

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, izjavio je danas da je neophodno da na predstojećim vanrednim parlamentarni izborima na KiM srpski narod da poverenje Srpskoj listi, kako bi se zadržalo političko jedinstvo i stalna komunikacija i koordinacija sa Beogradom...Drecun...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.