Drecun: Sporazum sprečava nasilje

Izvor: RTS, 14.Maj.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Sporazum sprečava nasilje

Vlast briselskim sprazumom želi da spreči nasilje nad Srbima na Kosovu, a ne da ispunjava naloge Zapada, rekao predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun.

Poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da vlast briselskim sprazumom želi da spreči nasilje nad Srbima na Kosovu, a ne da ispunjava naloge Zapada.

Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjave poslanika Demokratske stranke Srbije Marka Jakšića da je briselski sporazum nastao kao obaveza bivšeg i sadašnjeg lidera SNS-a, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, prema zapadnim partnerima koji su ih doveli na vlast, Drecun je rekao da je SNS dobila poverenje građana i da ono raste svakim danom.

"Ako me pamćenje dobro služi, SNS je dobila poverenje najvećeg broja građana Srbije i to poverenje raste", rekao je Drecun u Skupštini Srbije i dodao da je Demokratska opozicija Srbije na čelu sa predsednikom DSS-a Vojislavom Koštunicom došla na vlast nakon, kako je rekao, "petookotobarske situacije".

On je upitao ko je doveo tadašnji DOS na vlast, navodeći da su posle 5. oktobra 2000. godine zapadni zvaničnici o tome govorili i da se o tome pisalo u zapadnim medijima.

Drecun je rekao da mu se čini da je DSS "bio taj koji je morao da plati tu cenu dolaska na vlast i... možda je cena koju je DSS plaćao bio samo onaj moleban u martovskom pogromu 2004. godine i ništa više od molebana".

"Mi briselskim sporazumom pokušavamo da sprečimo da se dogodi neki novi mart 2004. godine", istakao je Drecun.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.