Drecun: Odluka Uneska pobeda međunarodnog prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Odluka Uneska pobeda međunarodnog prava

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da je odluka da Kosovo ne postane član Uneska snažan udarac zagovornicima kosovske nezavisnost i pobeda međunarodnog prava.

"Ovo je zapavo bio pokušaj da se sa mrtve tačke pokrene proces međunarodne verifikacije jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", kazao je Drecun za agenciju Beta.

Drecun je rekao da to >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što za članstvo Kosova nisu bile ni neke od država koje su priznale nezavisnost Kosova otvara snažan manevarski prostor za dalje delovanje.

"I tim državama je jasno da Kosovo predstavlja crnu rupu u svakom smislu, da ni izdaleka ne ispunjava bilo kakave standarde o poštovanju ljudskih prava, a kamoli kada je reč o zaštiti kulturno-istorijskih spomenika", kazao je Drecun.

On je dodao da smatra da je današnja odluka Uneska i snažna osuda uništavanja spomenika na Kosovu i Metohiji koji su na listi Uneska, a uništila ih je upravo Priština koja je aplicirala za članstvo.

"Ovo je rezultat snažne diplomatske aktivnosti Srbije", rekao je Drecun.

Generalna konferencija Uneska nije danas usvojila preporuku o prijemu Kosova u članstvo te organizacije pošto za tu odluku nije glasala potrebna dvotrećinska većina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.