Drecun: Nemačka nas namerno provocira

Izvor: Mondo, 24.Jan.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Nemačka nas namerno provocira

Milovan Drecun izjavio da je novi zahtev Nemačke Beogradu, da Srbija dozvoli članstvo Kosova u UN, namerno izazvana provokacija.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da uslov, koji je izneo nemački ambasador u Beogradu, da Srbija dozvoli članstvo Kosova Ujedinjenim nacijama "teška destabilizacija" i namerno izazvana provokacija koja ne može da poboljša kvalitet dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Beograda i Prištine.

Komentarišući izjavu nemačkog ambasadora Hajnca Vilhelma da je i članstvo Kosova u UN jedno od pitanja koje treba da se nađe na stolu u Briselu i da Berlin želi da se odnosi Beograda i Prištine dignu na nivo ambasadora, Drecun je novinarima u parlamentu rekao da "Nemačka solira kada je reč o postavljanju uslova s obzirom da je najjača ekonomska članica Unije" i da to "nije stav Brisela".

"Ako se nastavi postavljanje gotovo diktata Srbiji kao što je članstvo Kosova u UN, ne vidim perspektivu rešenja kosovskog problema kao ni regionalnu perspektivu za Evropsku uniju što nas vodi u još veći problem velika Albanija", rekao je Drecun.

Prema Drecunovim rečima, svaka takva izjava udaljava Srbiju od Evropske unije jer povećava broj građana koji su protiv članstva u EU.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju takođe je naveo da postoje "donje granice", a za Srbiju je to članstvo Kosova u UN.

"Nema nikakvih ambasadora i nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova. Pitanje je da li hoćemo dobre bilateralne odnose sa Nemačkom ili Nemačka želi ne samo da nas udalji od sebe već i nas od EU", ukazao je Drecun.

On je još jednom podvukao da Nemačka sa takvim uslovljavanjima zatvara vrata bilo kakvom dijalogu.

On je podsetio na čvrst stav Beograda da Kosovo nije država i da zbog toga "nema nikakvih ambasadora".

Upravo iz tog razloga precizirao je Drecun dogovoreni su oficiri za vezu koji postoje da bi se poboljšala komunikacija.

On je dodao da će Priština pokušati da oficira za vezu predstavi kao ambasadora i zato i pominje svog bivšeg ambasadora u Švedskoj.

Drecun je dodao da on nema informaciju ko će biti oficir za vezu Srbije u Prištini.

(Tanjug/Foto: Sava Radovanović, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS traži reagovanje predsednika i premijera

Izvor: Blic, 24.Jan.2013

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je danas da predsednik i premijer Srbije treba da se oglase i odbace zahtev nemačkog ambasadora da se u Briselu razgovara i o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama...Samardžić je u izjavi agenciji Beta rekao da bi bilo bez presedana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.