Drecun: Ishod izbora donosi dugoročnu nestabilnost na KiM

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Ishod izbora donosi dugoročnu nestabilnost na KiM

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da će ishod parlamentarnih izbora na Kosovu toj pokrajini doneti dugoročnu nestabilnost, jer su pobedničke stranke proizašle iz terorističke OVK, ali je istakao da se ovom prilikom pokazalo jedinstvo Srba.

"Nemoguće je očekivati od stranaka koje su nosioci korupcije na Kosmetu, organizovanog kriminala, destabilizacije da donesu potrebnu stabilnost. To su stranke proizašle iz OVK, a čiji su lideri u beloj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << knjizi NATO-a označeni kao vođe organizovanih kriminalnih grupa", naglasio je Drecun gostujući na RTS.

On kaže da je preko Srpske liste, koja je osvojila 10 mandata, država Srbija obezbedila snažno prisustvo na KiM.

"Država Srbija će preko Srpske liste imati pun kapacitet. Srbi će jedinstvenim političkim nastupom biti ključna prepreka donošenju jednostranih odluka Albanaca na štetu srpskog naroda", naglasio je Drecun.

Kako kaže, postignuto je jedinstvo srpskih predstavnika i neće biti prostora da Albanci mešetare i traže pojedince koji bi glasali na štetu srpskog naroda.

Srbi su u većem broju izašli na izbore jer su, kako kaže, shvatili značaj izbora i značaj učešća u privremenim institucijama samouprave, "ali isključivo preko veze sa Vladom Srbije".

Drecun je dodao da će Albanci pokušati da izbegnu "kapacitet koji Srpska lista ima", ali da će verovatno i od međunarodne zajednice biti pritisak da prestavnici manjina budu u vlasti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Kosovo čeka dugoročna nestabilnost zbog pobede bivših članova OVK-a

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2017

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da će ishod parlamentarnih izbora na Kosovu toj pokrajini doneti dugoročnu nestabilnost, jer su pobedničke stranke proizašle iz terorističke OVK, ali je istakao da se ovom prilikom pokazalo jedinstvo Srba... - Nemoguće je očekivati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Drecun: Ishod izbora donosi duugoročnu nestabilnost na KiM

Izvor: RTV Pink, 12.Jun.2017

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je da će ishod parlamentarnih izbora na Kosovu toj pokrajini doneti dugoročnu nestabilnost, jer su pobedničke stranke proizašle iz terorističke OVK, ali je istakao da se ovom prilikom pokazalo jedinstvo Srba.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.