Drašković: Podrška pregovorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Podrška pregovorima

UŽICE -

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da njegova stranka podržava razgovore Beograda i Prištine, jer Vlada Srbije tim dijalogom počinje da vodi politiku utemeljenu u stvarnosti.

Mi podržavamo taj zaokret, za koji se, i to još radikalnije, zalažemo već šest gdoina, rekao je Drašković u Užicu na konferenciji za novinare.

Drašković je istakao da bi najavljena platforma Vlade Srbije trebalo da ima samo dva stava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Prvi da Srbija ne može da prizna Kosovo kao državu iz istorijskih, epskih i mitskih razloga, a drugi da prihvati Ahtisarijev plan kao osnovu za dijalog sa Prištinom", rekao je Drašković.

Drašković je ocenio da Ahtisarijev plan garantuje zaštitu i najveći stepen postojeće samouprave za Srbe na Kosovu i njihovu povezanost sa Srbijom.

Taj plan nudi zaštitu srpskog duhovnog nasleđa na Kosovu, rekao je Drašković.

Drašković je rekao da je SPO izneo predlog da je neophodno održati tematsku sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi se javnost upoznala sa istinom i rezolucijom 1244, koja je "postavila temelj kosovske nezavisnosti i kojom je Srbiji oduzet svaki oblik državnog suvereniteta nad pokrajinom Kosovom i Metohijom".

Govoreći o oslobađajućim presudama hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Drašković je istakao da je sada na potezu Hrvatska, koja treba da pokrene procese protiv zločina i akciji Oluja, "koji nije amnestiran oslobađajućom presudom generalima".

"Postavljam pitanje da li će i Srbija pokrenuti pitanje odgovornosti nekih u Beogardu za taj zločin", rekao je Drašković.

On je istakao da će "konačna istorijska presuda biti da je Oluja bio zločinački poduhvat Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića i njihovih režima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada izlazi sa rešenjem za kosmetsko pitanje

Izvor: Studio B, 09.Dec.2012, 14:28

Direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin izjavio je da će vlada uskoro izaći sa rešenjem za kosmetsko pitanje i da će pokušati da pronađe "pravedno i održivo" rešenje. .."Dva su najvažnija cilja ove vlade - korupcija i očuvanje KiM. Vrlo brzo izaći ćemo pred Srbiju kako da se...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.